Miody Manuka - Najlepszy sposób na odporność

Miody Manuka - Najlepszy sposób na wzmocnienie odporności

Atrakcyjne wakacje z dzieckiem

Jako, że już za miesiąc rusza kolejny rok szkolny, a nasze dzieci pójdą do szkoły, to właśnie teraz trzeba się zastanowić nad budowaniem odporności u nich. Sposobów budowania odporności u dzieci jest bardzo dużo, a jednym z najlepszych jest przebywanie na świeżym powietrzu, ale nie zawsze to wystarczy i warto się zastanowić nad dodatkową pomocą. I tu na przeciw wychodzą nam Miody Manuka. To, że miody wpływają pozytywnie na odporność, do tego chyba nie trzeba nikogo przekonywać, ale co to takiego, te Miody Manuka? Jest, to rodzaj miodu uzyskiwany z rosnących w Nowej Zelandii krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium, czyli drzewa herbacianego. Jego wyjątkowość polega na bardzo dużej zawartości MGO™, czyli methylglyoxal. Jak wynika z przeprowadzonych badań, ten rodzaj miodu ma wybitne właściwości antybakteryjne, które określa się na nawet kilkaset razy większe niż nasze polskie miody.


Atrakcyjne wakacje z dzieckiem


Miody Manuka - zdrowe i pyszne 

Nam najbardziej zależy na budowaniu odporności u dzieci i w tym roku używamy w tym celu Miodów Manuka, ale właściwości jakich posiada ten miód jest dużo więcej, o czym teraz Wam napiszemy. Methyloglyoxal to naturalna substancja występująca w Miodach Manuka, która ma działanie przeciwutleniające, przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, bardzo często nazywany jest naturalnym antybiotykiem. Jak już wcześniej wspominaliśmy, pomaga w budowaniu odporności u dzieci i dorosłych, wpływa bardzo korzystnie na układ pokarmowy, oddechowy, a według niektórych specjalistów może pomagać w walce z nowotworami. W zależności od tego, do czego Wy chcecie stosować Miody Manuka, musicie dobrać odpowiedni produkt dla siebie.  Głównym wyznacznikiem jest oczywiście zawartość MGO™ w miodzie. My w związku z budowaniem odporności u dzieci zdecydowaliśmy się na na zawartość Miód Manuka MGO™ 100. Czym wyższa zawartość tego związku tym silniejsze działanie antybakteryjne. Zawartość Miodu Manuka MGO™ 550 zalecana jest dla osób np. z wrzodami żołądka, przy wykryciu bakterii helicobater pylori, a także przy silnym zaburzeniu układu immunologicznego





Miód Manuka najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Oczywiście najlepszym sposobem byłoby podawanie prosto z łyżeczki, co jak wiemy przy dzieciach może być czasami trudnym do wykonania zadaniem. W takim przypadku proponujemy wykonanie koktajlu z ulubionych warzyw i owoców i dodanie Miodu Manuka. 




U nas zdecydowanie najlepiej sprawdza się koktajl bananowy, do którego dodajemy Miód Manuka. 

Skład:
  • Dwa banany
  • Jogurt naturalny 300ml
  • Mleko 300ml
  • Dwie łyżeczki Miodu Manuka
Wszystko wrzucamy do blendera i mieszamy, pijemy od razu po przygotowaniu. Jest to przepis dla całej rodziny. 



Miód Manuka to produkt w 100% naturalny, pozbawiony sztucznych dodatków. Do tego wyróżnia się wspaniałym smakiem (który docenią dzieci), doskonałą konsystencją i ciekawym, ciemnym kolorem. Jego cena jest wyższa niż naszych rodzimych miodów, ale działanie jest dużo skuteczniejsze. Pamiętajcie również, aby kupować tylko w sprawdzonym miejscu, ponieważ tylko wtedy mamy pewność, że kupujemy oryginalny Miód Manuka




Komentarze

  1. Miodu Manuka nigdy nie używała. Od lat wzmacniam odporność nasionami chia.

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie przepadam za miodem, ale często stosuje jako dodatek 😊

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam miód Manuka. Mi pomaga przy problemach żołądkowych.

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie przepadam za miodem tak zbytnio, ale lubię

    OdpowiedzUsuń
  5. miód manuka ma wiele właściwości silnie zdrowotnych, lepszych od naszych rodzimych miodów jeszcze nigdy go jednak nie próbowałam

    OdpowiedzUsuń
  6. Kiedyś uwielbiałam miód, ale w ostatnich latach jakoś nie mogę się przekonać :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Najlepszym sposobem na budowanie odporności jest hartowanie, ale po miód zawsze warto sięgnąć.My korzystamy z lokalnych miodów od zaprzyjaźnionych pszczelarzy.

    OdpowiedzUsuń
  8. lubię miód i to bardzo :D uwielbiam ich smak :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jeszcze nie stosowałam miodów manuka by poprawić odporność, ale faktycznie zaraz zaczyna się wrzesień, więc pora pomyśleć o wzmocnieniu odporności

    OdpowiedzUsuń
  10. Słyszałam o tym miodzie wiele dobrego. Aktualnie stosuję pyłek pszczeli więc muszę poczekać ze zmianą.

    OdpowiedzUsuń
  11. Lubię miód ale Manuka jeszcze nie próbowałam. Zima używam miodu do słodzenia herbaty

    OdpowiedzUsuń
  12. Warto naturalnie wspomagać odporność kazdego dnia.

    OdpowiedzUsuń
  13. Uwielbiam mód i sezonie zimowym często go jem

    OdpowiedzUsuń
  14. Tak szczerze, to nigdy manuki nie jadłam...

    OdpowiedzUsuń
  15. Miód jest ze mną na stałe, jednak częściej w okresie jesienno-zimowym, gdy łatwiej o przeziębienie ;)

    OdpowiedzUsuń
  16. Ja jeszcze miodu Manuka nie próbowałam :) Zazwyczaj używam go jesienią i zimą do herbaty z cytrynką :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Nigdy nie jadłam tego miodu, chętnie bym to zmieniła.

    OdpowiedzUsuń
  18. moja corka to miodozerca wiec chetnie po nie siegniemy

    OdpowiedzUsuń
  19. Dobrze jest dbać o odporność w naturalny sposób.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Czytamy dzieciom z Wydawnictwem Media Rodzina

Cortex2 dla dzieci

Biuro Detektywistyczne - książki dla dzieci

Łączna liczba wyświetleń