Podczas tegorocznych wakacji mieliśmy okazję przetestować znakomity zestaw radiotelefonów Motorola T42 i dzisiaj chcemy się podzielić z Wami naszymi spostrzeżeniami 😀. Jak widać na zdjęciach zestaw jest przygotowany głównie z myślą o dzieciach co od razu widać po kolorach (znajdzie się kolor i dla chłopca i dla dziewczynki).
Motorola T42 jest niewielkim, aczkolwiek niezwykle praktycznym urządzeniem, które pozostaje przy tym bardzo proste w użyciu. Dzięki niedużym rozmiarom, krótkofalówka pewnie trzyma się w dłoni, co sprawia, że swobodnie mogą z niej korzystać nawet najmłodsi członkowie rodziny. Wszystkie istotne informacje dostarcza czytelny wyświetlacz LCD, a opisane przyciski i intuicyjne ikony sprawiają, że obsługa urządzenia jest czystą przyjemnością i nie sprawi najmniejszych problemów. Radiotelefon Motorola T42 to połączenie ładnego designu, wygody i wytrzymałości (bardzo ważna cecha przy dzieciach😁). Kompozycja kolorystyczna przyciąga wzrok, a obudowa, która wykonana jest z bardzo solidnych materiałów daje pewność, że urządzenie przetrwa nawet niejeden upadek. Niezależnie od Waszych podejmowanych aktywności, radiotelefon pozwoli Ci na pokonywanie różnych trudności, pozostając przy tym w stałym kontakcie.
Do działania radiotelefonu potrzebne są 3 baterie typu AAA. Takie rozwiązanie jest niezwykle wygodne podczas podróży, gdyż nie trzeba pamiętać o długotrwałym ładowaniu akumulatorów, wystarczy tylko zabezpieczyć zapasowe baterie. Na wyświetlaczu radiotelefonu znajdziemy wskaźnik naładowania akumulatora, co bardzo ułatwia użytkowanie i pozwala przygotować się nadchodzącą wymianę baterii.
Co ważne dla nas rodziny, która dużo podróżuje to ten radiotelefon nie wymaga licencji, gdyż korzysta z bezpłatnego pasma częstotliwości łączności radiowej PMR 446. Może być używany w prawie wszystkich krajach Europy, więc idealnie nadaje się na wypad w głąb kontynentu. Największą zaletą tego rozwiązania jest darmowa komunikacja bez żadnych opłat abonamentowych 👍
FUNKCJE I WŁAŚCIWOŚCI RADIOTELEFONU:
- Wyświetlacz LCD z podświetlaniem
- Łatwe parowanie połączeń grupowych
- Skanowanie/nasłuch
- Wskaźnik poziomu akumulatora
- Ostrzeżenie o zużyciu baterii
- Powiadomienie o połączeniu
- Dźwięk klawiszy
- Potwierdzenie nadawania/odbioru
- Zasięg do 4 km - tu dużo zależy od ukształtowania terenu - w górach było zdecydowanie mniej
DANE TECHNICZNE:
- Pasmo częstotliwości: PMR446
- 16 kanałów PMR (nie we wszystkich krajach można używać wszystkich kanałów)
- Zasięg według producenta do 4 km w zależności od warunków środowiskowych i topograficznych
- Źródło zasilania: 3 baterie alkaliczne AAA
- Czas pracy baterii: do 18 godzin (przy standardowym użytkowaniu w cyklu 5/5/90)
W ZESTAWIE:
- 3 radiotelefony T42 (w zestawie nie ma baterii)
- 3 klipsy do paska
- Naklejki do personalizacji (24 szt.) - bardzo fajna opcja dla dzieci 😀
Doskonałe rozwiązanie dla rodzin
Radiotelefony Motorola T42 to idealne rozwiązanie, aby pozostać w kontakcie w domu i poza nim – pod namiotem, na wycieczce, na plaży, w ogrodzie czy górach. Dzięki intuicyjnemu parowaniu konfiguracja urządzeń jest bardzo łatwa, a po chwili możesz rozmawiać ze znajomymi i rodziną. Radiotelefony T42 występują w podwójnych i potrójnych zestawach oraz różnych wariantach kolorystycznych. Oczywiście przed rozpoczęciem użytkowania zalecamy zapoznać się z instrukcją i uczulić dzieci aby nie używały zestawu w inny sposób niż się powinno.
przypominają mi się moje wycieczki do lasu z mężem :) też używaliśmy krótkofalówek, mąż jest leśnikiem
OdpowiedzUsuńskoro jest solidny i wytrrzymały to może sie sprawdzić:)
OdpowiedzUsuńŚwietne, dzieciaki uwielbiają takie elektroniczne urządzenia
OdpowiedzUsuńMoje dzieciństwo to była zabawa krótkofalówkami 😀 fajnie, że te czasy wracają 😀
OdpowiedzUsuńHaha, kiedyś krótkofalówki to było coś! Dzisiaj nie mają już tej magii...
OdpowiedzUsuńzawsze chciałam mieć takie cudo
OdpowiedzUsuńfajna sprawa :)
OdpowiedzUsuńSama nie wiem, do czego miałaby mi się taka krótkofalówka w życiu przydać :D na pewno fajny gadżet! ;)
OdpowiedzUsuńCudowne rozwiązanie przy większym domu kiedy dzwonienie do siebie jest zbyt uciążliwe a krzyczeń nie można :)
OdpowiedzUsuńNiestety wcale się nie znam na technologii, ale z tego zo zrozumiałam przewagą krótkofalówek nad telefonami komórkowymi jest to, ze można się nimi porozumiewać za darmo. Ciekawa jestem czy jakość połaczenia jest porównywalna z telefonami?
OdpowiedzUsuńCiekawe nie powiem:)
OdpowiedzUsuńKrótkofalówki... ohh działo się za dzieciaka :D Każdy chciał mieć, a jak już miał to nie było końca zabawy :D
OdpowiedzUsuńChyba nie każdy:) Mnie jakoś nie ruszała:) Prędzej teraz jak wyrosłam he
UsuńW moim otoczeniu każdy chciał :D
UsuńU nas też, były trochę gorszej jakości ale były :)
UsuńDla mnie taka krótkofalówka to fajne wspomnienie z dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńwspomnienia z dzieciństwa... pamiętam jak bawiliśmy się w bazy i używaliśmy krótkofalówek...
OdpowiedzUsuńŚwietny post!
https://kocimietkabeautyblog.blogspot.com/
fajny pomysł na prezent :)
OdpowiedzUsuńOj przydałyby mi się, przydały, zwłaszcza kiedy buszuję w Borach Tucholskich i tracę orientację w terenie. ;)
OdpowiedzUsuńZwłaszcza podczas na grzybobranie. :)
Usuń4 km to już całkiem niezły zasięg :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe te krótkofalówki :) Choć nie wiem, czy miałabym okazje ich używać
OdpowiedzUsuńKiedyś były modne, chciał je mieć każdy, jak się okazuje mogą być też całkiem przydatne i ładne ;)
OdpowiedzUsuńNo proszę, myślałam, że takie rzeczy są już zbede w dobie telefoinii komókowej ;).
OdpowiedzUsuńToć to moje dzieciństwo! Fajny retroprezent :)
OdpowiedzUsuńNiby nic ale jednak bardzo fajne :-P. Myślę, że nie ma dziecka które by chociaż przez chwilę się tym nie zainteresowało :-)
OdpowiedzUsuńNa pewno była świetna zabawa :) my na wakacje zabraliśmy wideo nianię i też byliśmy bardzo zadowoleni. Dzieci spały, a my na ogrodzie z podglądem, super sprawa :)
OdpowiedzUsuńKrótkofalówki. Moje dzieciństwo BAZA, BAZA- ODBIÓR, hahaha REWELACJA:)
OdpowiedzUsuńSkoro jest wytrzymały to idealny dla mojej trójki.
OdpowiedzUsuńZawsze chciałam mieć takie bajery :D Ale fajne :D
OdpowiedzUsuńJak dla dziewczynki jak noe
OdpowiedzUsuńMa różowego 🤣🤣